​Oomph! дали ексклюзивне шоу з оркестром у Києві

Oomph! дали ексклюзивне шоу з оркестром у Києві

16 лютого у Києві відбувся перший концерт Oomph! з українським симфонічним оркестром. У столиці німецький рок-гурт представив свої головні хіти в новому аранжуванні. Про те, як саме проходив цей концерт — далі в статті.

Об'єднання симфоній з рок або метал-музикою — зовсім не нова річ. Окрім численних концертних виступів, багато колективів вже давно і успішно привносять елементи класики у свої композиції, таким чином даючи життя окремим піджанрам, наприклад, симфо-металу. При створенні пісні з нуля набагато легше "лавірувати", підлаштовуючи композицію під особливості звучання оркестру. Інша справа — написати нові аранжування під уже готові пісні, щоб вони звучали гармонійно в дуеті з класичними інструментами. І німецький колектив Oomph! минулої суботи на ділі доказав, що ця задача йому була під силу. Ймовірно, тут далися взнаки нескінченні експерименти зі звучанням, які музиканти проводили протягом всієї своєї 30-річної кар'єри. Але в підсумку найвідоміші хіти гурту отримали друге дихання, підхоплені струнними, духовими і ударними великого симфонічного оркестру.

Концерт розпочався із доволі великою майже годинною затримкою. На сцену спочатку вийшли музиканти оркестру, диригент, а потім і самі учасники Oomph!, яких публіка зустріла бурхливими оплесками та схвальними вигуками. Музиканти Oomph!, одягнені відповідно до події в класичні костюми, тим не менш не були ніяк обмежені своїм аутфітом — вони стрибали, бадьоро пересувалися сценою, і в цілому поводилися дуже жваво, заряджаючи публіку своєю невгамовною енергією.

Фронтмен колективу Деро Гої після кожної композиції кланявся диригенту і його оркестру, не забуваючи в перервах між піснями активно взаємодіяти з публікою — висловлюючи їй слова подяки і розважаючи кумедними коментарями і жартами.

Зал Жовтневого палацу дозволив насолоджуватися кожним окремим інструментом оркестру і голосом Деро Гої — все це було чутно просто відмінно навіть на найвіддаленіших місцях балконів, чого, на жаль, не можна було сказати про електрогітари, які найчастіше губилися у міксі з-за чого їх було виразно чутно всього декілька разів за вечір.

Загалом, концерт пройшов із неймовірною самовіддачею музикантів — і членів оркестру, і учасників гурту. Oomph!, які неодноразово виступали в Україні, як мені здалося, відчували себе дуже невимушено і вільно перед знайомою їм публікою. А глядачі, судячи з їхньої реакції і відгуками в мережі, залишилися неймовірно задоволені подібним виступом колективу, що вперше відбувся в Україні.

1. Gekreuzigt
  2. Sandmann
  3. Träumst Du