Check 'Em All: Добірка свіжих метал-релізів

У новій добірці Check 'Em All — новинки від металістів The Hypothesis, Nu-Nation, Sisters Of Suffocation і Vektor, а також перші сингли прийдешніх альбомів Chelsea Grin і нового проекту Джої Джордісона — Vimic.

The Hypothesis — альбом "Origin"

Країна: Фінляндія
Лейбл: Inverse Records
Реліз: 5 травня 2016
Жанр: melodic death metal, metalcore

1. Shades To Escape
  2. Leak
  3. End Of Your Days
  4. Scarface
  5. Exit
  6. Atonement
  7. Eye For an Eye
  8. Weak Story
  9. Second Chance

Через шість років після виходу EP "Nightshade", фінські металісти The Hypothesis представили дебютний повноформатник "Origin". Варто сказати, що всі ці роки музиканти явно не просиджували штани у студійних кріслах і сьогодні дарують своїм слухачам так званий збірник "сучасного мелодік-дез-металу з глибинних зимових пристроїв Фінляндії". Альбом гармонійний, повний потужних гітарних партій і по-справжньому привабливих соло. Якоїсь містичної атмосферності надають ноти синтезатора, а загальну картину доповнює сильний основний і бек-вокал. Це майстерна гра жанрів мелодік-дез-металу з яскраво вираженими елементами металкору. Альбом нагадав останні записи Killswitch Engage, однак, місцями він звучить куди жвавіше і різноманітніше за рахунок клавішних і легких електронних ефектів.

Nu-Nation — альбом "Insomnia"

Країна: Росія
Реліз: 13 квітня 2016
Жанр: nu-metal, hardcore, groove metal

1. Flies
  2. Make Them Bleed
  3. No Way Out
  4. Frost Giants
  5. Trust My Rage
  6. Insomnia
  7. Nemesis
  8. Rebel
  9. We Are Revolution

Безумовно за адресою завітали цього разу й шанувальники жанрів нью-метал і хардкор. У нашій новій добірці — досить бадьорий, просякнутий бунтарським настроєм альбом російських металістів Nu-Nation. Третій повноформатник тішить злагодженістю і досить якісним виконанням, у цьому плані музикантам можна сміливо позмагатися і з відомими представниками жанрів. Мабуть, місцями ті ж гітарні рифи позбавлені якоїсь оригінальності, проте загальне звучання платівки здалося дуже смачним і насиченим. Поки хлопці колесять країнами Європи, дивимося новий ролик до синглу "Make Them Bleed".

Chelsea Grin — альбом "Self Inflicted"

Країна: США
Лейбл: Rise Records
Реліз: 1 липня 2016
Жанр: deathcore

1. Welcome Back
  2. Four Horseman
  3. Love Song
  4. Clickbait
  5. Skin Deep
  6. Scratching And Screaming
  7. Strung Out
  8. Broken Bonds
  9. Life Sentence
  10. Never, Forever
  11. Say Goodbye

Представивши два сингли "Skin Deep" та "Clickbait" з майбутнього альбому, Chelsea Grin зіткнулися з хвилею критики: слухачі відзначили явну відсутність колишньої мелодійності, пов'язавши це з виходом зі складу гурту соло-гітариста Джейсона Річардсона. Тим часом, від'їздивши велике турне, гурт готує до випуску четвертий студійник у своєму традиційному жанрі жорсткого дезкору. Реліз заплановано на 1 липня 2016 року через лейбл Rise Records, на який музиканти підписалися у січні цього року.

Vimic — відеокліп "She Sees Everything"

Після виходу зі складу Slipknot барабанщик Джої Джордісон зібрав власний проект Vimic. Підписавшись на Roadrunner Records, новоспечений квінтет активно працює над дебютною платівкою "Open Your Omen", реліз якої запланований на наступний рік. За словами музиканта, записавши близько сорока демо, учасники гурту відібрали лише кращі треки, продавши інші лейблу. Ну а поки Vimic балують своїх підпищиків офіційним відео до агресивного, похмурого синглу "She Sees Everything".

Sisters Of Suffocation — міні-альбом "Brutal Queen"

Країна: Нідерланди
Реліз: 22 квітня 2016
Жанр: death metal, black metal

1. Brutal Queen
  2. Tales Of A Martyr
  3. F*ck It
  4. Skinless Flesh
  5. Host Of A Dead Fetus

Жіночий квартет з Голландії Sisters Of Suffocation випустив дебютний міні-альбом "Brutal Queen", який відзначився досить важкими, швидкісними мотивами класичного дез-металу і некислим, екстремальним вокалом. Не варто судити про платівку, побачивши у кадрі рожевий мікрофон або пишні локони вокалістки, бо ці дівчата дадуть фору багатьом бородатим громилам.

Vektor — альбом "Terminal Redux"

Країна: США
Лейбл: Earache Records
Реліз: 6 травня 2016
Жанр: thrash metal, progressive metal

1. Charging the Void
  2. Cygnus Termina
  3. LCD (Liquid Crystal Disease)
  4. Mountains Above the Sun
  5. Ultimate Artificer
  6. Pteropticon
  7. Psychotropia
  8. Pillars of Sand
  9. Collapse
  10. Recharging the Void

Американські металісти Vector, які грають у стилі нищівного треш-металу, презентували третій студійник "Terminal Redux". На відміну від своїх попередників, повністю концептуальний альбом розкриває теми космосу, містики і легенд, пов'язаних із сузір'ям Лебедя. Реліз сильний технікою виконання: вражають, як палітра неслабих рифів, так і гітарні соло, яких хоч відбавляй. На тлі попередніх робіт колективу "Terminal Redux" відзначився більш яскраво вираженими елементами блек-металу, що помітно додає звучанню багатогранності.

Читайте інші матеріали рубрики Check 'Em All: