Check 'Em All: Блек-метал-релізи квітня

Check 'Em All: Блек-метал-релізи квітня

З початку року ми встигли зробити три тематичних добірки за січень, лютий і березень з більш ніж 40 музичними новинками. Цього разу для квітневого матеріалу Noizr відібрав 13 блек-метал-релізів, включаючи альбоми Inferno і Ghost Bath, компіляцію Netherbird (колективу екс-барабанщика Amon Amarth), а також EP і LP, в яких блек, поєднується із треш-, дет-, і паган-металом, а також класичную та електронною музикою.

Inferno — "Gnosis Kardias (Of Transcension and Involution)"

"Gnosis Kardias (Of Transcension and Involution)" — сьомий повноформатник чеського гурту Inferno. Порівнюючи новий реліз із його попередником "Omniabsence Filled By His Greatness" (2013), лідер колективу Adramelech зазначив, що альбом 2017 року — "більш майстерний, образний, вдосконалений, а також більш екстремальний і хаотичний. Звуки, візуальні ефекти і слова дають більше варіантів для інтерпретацій і тлумачень. "Gnosis Kardias" живе своїм життям і являє собою відчайдушне бажання вийти за межі каузальності цього світу, щоб побачити його хибну природу".

Ghost Bath — "Starmourner"

"Starmourner" — третій альбом від американського депресив/пост-блек-метал-гурту Ghost Bath, який приділяє у своїй творчості увагу таким темам як депресія, самотність і смерть. Вокаліст і головний ідейний натхненник колективу, Nameless, повідомив, що їх новий лонгплей "Starmourner" досліджує радість (замість печалі), космос (замість землі), рай (замість чистилища), а також захопленість — замість трагізму — як основну людську емоцію. Все це, за словами музиканта, втілилося у 72-хвилинному важкому, мелодійному і вражаючому блек-металі, і найграндіознішому релізі Ghost Bath.

Нижче ви можете послухати два треки з "Starmourner" — "Thrones" і "Ambrosial". Повний стрім альбому доступний в iTunes, Spotify, Яндекс.Музиці та Google Play Music.

Netherbird — "Hymns from Realms Yonder"

"Hymns from Realms Yonder" — компіляція шведського мелодик/блек-метал-колективу Netherbird, до якого входить екс-барабанщик Amon Amarth Фредрік Андерссон. До релізу ввійшли композиції з міні-альбомів, а також бонус-треки і пісні, що раніше були доступні тільки в електронному форматі. Крім того, на "Hymns from Realms Yonder" присутні 5 каверів на Paradise Lost, Sentenced, Annihilator, The Soundtrack of Our Lives і Ordo Rosarius Equilibrio.

Farsot — "Fail·Lure"

Мелодійний реліз "Fail·Lure" від німецької групи Farsot. Продюсером платівки виступив V. Santura (Dark Fortress, Triptykon, Arms of War). Відповідно до опису, назва "Fail·Lure" є міксом слів "failure" ("невдача") та "allure" ("спокуса"). Це концептуальний реліз про неминучу дилему між захопленням і манією, бажанням і відразою, силою і слабкістю, які здаються головними причинами конфлікту між статями. Алегорія життя як не нескінченної гри, яку не можна виграти.

Cult of Erinyes — "Tiberivs"

"Tiberivs" — третій повноформатний реліз від бельгійського дуету Cult of Erinyes, одним із учасників якого є музикант Déhà, який грає у більш ніж 20 різних соло-проектах і групах, включаючи Clouds і Yhdarl. Називаючи свою музику "ритуальними гімнами", Cult of Erinyes приділяють у піснях увагу темам філософії, історії та людській природі.

Craven Idol — "The Shackles of Mammon"

Другий повноформатний альбом "The Shackles of Mammon" британських треш/блек-металістів Craven Idol безперечно варто послухати шанувальникам Nifelheim і раннього Bathory. Лейбл музикантів, Dark Descent Records, також порівнює їх творчість із Gospel Of The Horns, Manilla Road та Inquisition, називаючи серед їхніх джерел натхнення колективи Candlemass, Sortilege, Samael, Razor, Venom і німців Poison.

За запись і міксинг альбому відповідав продюсер Грег Чандлер (Esoteric, Lychgate, Nokturnal Mortum).

Ferndal — "Ferndal"

Дебютний однойменний реліз від німецького колективу Ferndal, що створює мелодійний блек-метал із елементами класичної музики. Згідно з інформацією на офіційній сторінці гурту в Facebook, учасники колективу надихаються творами Баха, Дворжака, Бетховена і Пярта. Не дивно, що за таких орієнтирів, віолончель у музиці Ferndal звучить на рівних із характерними для блек-металу гітарами, а тематика лірики, замість окультизму, крутиться навколо рефлексії, самосвідомості, а також ставлення людини до життя, смерті і свободи особистості.

Hellripper — "Coagulating Darkness"

"Coagulating Darkness" — чудовий альбом від британського проекту одного учасника Hellripper. Творець колективу музикант Джеймс МакБейн грає олдскульний приблекованний треш із майстерними гітарними соло, швидкісними барабанами і різким вокалом. Агресивна напориста музика із помітним впливом старої школи у вигляді раніше згаданих Bathory і Venom.

Havukruunu — "Kelle Surut Soi"

"Kelle Surut Soi" — фінноязичний паган/блек-метал-реліз із відчутним впливом класичного хеві-металу. Платівка стала другим повноформатним альбомом у дискографії молодого дуету з провінції Канта-Хяме — Havukruunu.

Mesarthim — "Presence"

"Presence" — вже другий реліз 2017 року, що вийшов слідом за січневою компіляцією "The Great Filter / Type III", від австралійського проекту Mesarthim, який майстерно поєднує атмосферний блек-метал із електронним саундом. Цікавий EP, який варто порадити шанувальникам авангарду в екстремальній музиці.

Enisum — "Seasons of Desolation"

"Seasons of Desolation" — черговий, вже п'ятий у скарбничці гурту, атмосферний реліз від італійських блек-металістів Enisum (раніше ми розглядали їх творчість з релізом відео "Desperate Souls"). За міксинг матеріалу відповідав американський звукоінженер і продюсер Джек Ширлі (Wiegedood, Oathbreaker).

Oranssi Pazuzu — "Kevät / Värimyrsky"

Міні-альбом "Kevät / Värimyrsky" фінського квінтету Oranssi Pazuzu, як і у випадку з раніше згаданим проектом Mesarthim, зацікавить потенційного слухача нестандартним підходом до написання музики, а саме поєднанням блек-металу з психоделікою. Тематика тут відповідна — космос і різні абстрактні поняття.

Atrexial — "Souverain"

"Souverain" — дебютний альбом від іспанського блек-метал-колективу Atrexial. Відповідно до опису, гурт досліджує сучасну концепцію блек-металу, охоплюючи темряву через пронизуючу мелодику і скорботну атмосферу, де среднетемпові ударні переплітаються із бластбітом, довершує загальну музичну картину вселяючий жах вокал.