Як проходив фінальний концерт туру Draconian і Harakiri for the sky

2 лютого відбувся заключний концерт спільних гастролей "The Sovereign Arsonists Tour" гуртів Draconian, Harakiri for the sky і Sojourner. Шоу відбулося у Відні — рідному місті австрійських пост-блек-металістів Harakiri for the sky. Noizr Zine побував на цій події і готовий поділитися своїми враженнями про побачене.

У клуб Szene, де проходив захід, ми зайшли під мелодійні, але завершальні акорди сету Sojourner. Як виявилося, вже на першому колективі зал був практично повний, так що групу проводжали зі сцени під гучні оплески численні глядачі.

Сетліст Sojourner:

1. Winter's Slumber
  2. Aeons of Valor
  3. An Oath Sworn in Sorrow
  4. Homeward
  5. Titan

Перерву між сетами наша команда витратила на придбання мерчу — і вибирати, дійсно, було з чого! Крім традиційних дисків, худі та футболок, шанувальники також могли придбати вініл і делюкс-версії альбому "Arson" — крайнього релізу Harakiri for the sky. Делюкс-видання включало ексклюзивні сувеніри: прапор, значок і запальничку з лого гурту. Крім того, нам пощастило забрати останню пляшку фірмового пива австрійців, випуск якого був приурочений до європейського турне колективу.

Дивіться також: Фотозвіт з презентації нового альбому Harakiri for the sky "Arson"

Після невеликої перерви на сцені з'явилися Draconian. Як мені здалося, вокалістці Хайке Лангханс треба було декілька пісень на те, щоб як слід розігрітися, але буквально через короткий проміжок часу її голос зазвучав надзвичайно чарівно, здорово контрастуючи зі гроулом Андерса Якобсона. Під час співу вокаліст раз у раз підкидав руки зі скорченими пальцями — цей жест охоче повторювали металхеди, паралельно намагаючись підспівувати Якобсону.

Більшість пісень музиканти зіграли зі свого останнього альбому "Sovran" ("Stellar Tombs", "The Wretched Tide", "Pale Tortured Blue", "Heavy Lies the Crown" і "The Marriage of Attaris"), але також потішили своїх шанувальників виконанням нетлінної класики — "Bloodflower", "A Phantom Dissonance", "A Scenery of Loss" і "The Last Hour of Ancient Sunlight".

По завершенню сету публіка стала наполегливо вимагати продовження і в результаті на сцену вийшла Лангханс, чудово виконавши під мінус нову пісню гурту "Burial". Чесно кажучи, побачивши вперше виступ Draconian, я залишилася від нього у цілковитому захваті.

Раніше мені доводилося бачити Harakiri for the sky на сцені Brutal Assault, де вони зіграли короткий фестивальний сет, який тривав всього 40 хвилин. Цього разу у музикантів була повноцінна концертна програма, що тривала трохи більше години, під час якої вони зіграли треки з усіх своїх альбомів. Свій виступ Harakiri for the sky відкрили бадьорим треком "Heroin Waltz" з нового альбому "Arson". Музиканти почали сет настільки енергійно, що один із гітаристів Draconian не витримав і вибіг відриватися на сцену разом із австрійськими колегами.

Таємно я сподівалася почути побільше матеріалу з крайнього релізу колективу, але з нього було виконано всього кілька композицій. До моєї удачі, однією з них виявився безперечний хіт альбому, "You Are the Scars", який публіка зустріла з великим захопленням.

Варто відзначити, що глядачі активно підтримували музикантів протягом усього концерту, реагуючи на те, що відбувається на сцені оплесками, змахуванням рук і хедбенгінгом. Та й самим музикантам, судячи з усього, було дуже комфортно виступати вдома перед знайомою публікою. За вимогами слухачів музиканти вийшли на біс, виконавши пісню "Calling the Rain".

Сетліст Harakiri for the sky:

1. Heroin Waltz
  2. Funeral Dreams
  3. 69 Dead Birds for Utoya
  4. You Are the Scars
  5. My Bones to the Sea
  6. The Graves We've Dug
  7. Calling the Rain

Загалом концерт залишив приємні враження і я сподіваюся, мені пощастить побачити усі вищезгадані гурти наживо ще раз. Як мінімум, з Harakiri for the sky це станеться досить скоро на фестивалі Metal East.

Текст — Anastezia G.
Фото — Olya Abrisad
Noizr Zine дякує AOP Records за надану акредитацію