​"This is your kingdom!": Як проходив спільний концерт Vader, Hate і Thy Disease у Києві

"This is your kingdom!": Як проходив спільний концерт Vader, Hate і Thy Disease у Києві

13 вересня у столичному клубі "Бінго" відбувся концерт відразу трьох польських метал-команд — Vader, Hate і Thy Disease. Захід пройшов у рамках спільного турне колективів Battering the East країнами СНД.

Першими розігрівати натовп вийшли індастріал-дез-металісти Thy Disease. Головним сюрпризом для тих, хто проґавив червневий анонс гурту на Facebook, стала поява на сцені вокаліста Марціна Парандика, відомого за проектами Killsorrow, Skyanger і Vane. Музикант поповнив склад колективу цього року, прийшовши на зміну Себастьяну Сирочинському, який співав у групі з 2011 року і з яким був записаний останній наразі альбом колективу "Costumes of Technocracy". Цю заміну музиканти пояснили "розвитком стилю" — ймовірно, з цієї причини вони відмовилися, зокрема, від використання синтезатора під час концерту. Як на мене, новий учасник непогано вписався до складу колективу, та й сама група показала себе гідно. Музиканти відіграли сет, практично повністю складався з матеріалу нового альбому, записаного з Парандика. Так, під час концерту були виконані нові треки під назвою "Inhuman Task", "A drone Soul", "Aluminium Cities", "Infrasonic Noises" і "Unique Creation" і лише дві зіграні композиції ("Holographic Reality" і "Global Technocratic Prison") були взяті з лонгплею 2014 року "Costumes of Technocracy".

Hate, які зовсім недавно підписали контракт з Metal Blade Records, анонсувавши вихід нового альбому на середину 2019 року, відіграли виступ на підтримку крайнього студійника "Tremendum". Хороший звук і чудовий у живому виконанні матеріал відчутно підбадьорили відвідувачів заходу. До моменту виходу Hate у залі вже було кілька сотень людей, які вже більш активно реагували на те, що відбувається на сцені. Після концерту вокаліст гурту Адам ще якийсь час гуляв по клубу, охоче спілкуючись і фотографуючись з відвідувачами.

Що стосується Vader, то на мою солідарну з іншими відвідувачами концерту думку, це був кращий виступ вечора. Київське шоу дез/треш-металістів було неймовірно драйвовим та супроводжувалося невпинним серкл-пітом у центрі залу і стейдждайвінгом. Дуже бадьорий і чіпляючий виступ, який залишив після себе багато позитивних емоцій. Як мені здалося, на Vader був найкращий звук, плюс сам матеріал був неймовірно качовим. Крім того, особливістю концерту стало те, що музиканти представили у Києві особливу програму, приурочену до 25-річчя альбому "The Ultimate Incantation". Окрім пісень з культового дебютника ("Dark Age", "Vicious Circle", "The Crucified Ones", "Testimony"), група також виконала хіти різних періодів своєї кар'єри від "Silent Empire", "Carnal", "Fractal Light" і "Kingdom" до "Black to the Blind", "Epitaph" і "Helleluyah (God Is Dead)". Покинули музиканти сцену під ефектний імперський марш.

Підсумувавши все вищесказане хочеться відзначити, що концерт відразу трьох польських гуртів залишив виключно позитивні враження. Скільки разів під час відвідування шоу зарубіжних команд у Києві доводилося просто-напросто терпіти годину-півтори виступів усіх проплачених "гостей з Європи" на сапорті, м'яко кажучи, не другого і навіть не третього ешелону. Цього разу концерт пройшов на ура, головним чином завдяки міцному складу. Сподіваюся, в Україні будуть частіше приїжджати команди у рамках подібних гастрольних шоу, даруючи можливість місцевим металхедам насолодитися класним заходом у себе вдома.

Звіт — Anastezia G.
Фото — Milla Immortality
Noizr Zine дякує за надану акредитацію Metallurg Concert booking & promotion