Рецензія на реліз Ellorsith "Orbhais" з повним стрімом альбому
— 9/10

"Orbhais" — приголомшливий блек/дез-метал-реліз, що нагадує творчість Angelcorpse і Mitochondrion, а також ревізіоністські гурти в стилі Dead Congregation. Коротко кажучи, це олдскульний дез-метал, який пройшов через атональність, характерну для творчості таких гуртів, як Deathspell Omega і Arkhon Infaustus. Такий прикро короткий міні-альбом, що триває всього 21 хвилину, явно був створений з метою подражнити і змусити з інтересом чекати повноформатного релізу від цих хлопців.

"Orbhais" також перегукується з гуртами лейблу NoEvDia (і проектами їхніх друзів-колег); завдяки використанню семплів і своїй насиченій атмосфері цей брутальний EP буквально наповнений енергетикою ритуального дійства. З огляду на те, що дискографія колективу зовсім мала, вражає, з яким смаком і розумінням справи виконаний цей запис. Володіючи достатнім рівнем саморедагування Ellorsith представили в "Orbhais" щільний сет із пісень, в якому ви не знайдете прохідних треків або сирих напрацювань, які часом з'являються у якості бісайдів у інших команд.

Рифи чергуються від традиційних жорстких дез-метал-секцій до більш закручених дисонуючих партій, змінюються характерними блек-метал-пасажів; вокал, глибокий, похмурий і "просочений" реверберацією, є ще одним каральним елементом у цьому насиченому трек-листі. Барабани звучать добротно, щоправда, не можу сказати, що вони якось особливо мене зачепили. Бас також знає свою справу, гуркочучи на задньому плані, але в цілому це "гітарний" альбом, який вирізняється глибоким розумінням варіацій темпоритмів — тут стрімкі натиски переростають у більш мелодійні або нещільні пасажі лише для того, аби знову включити інтенсивність на повну, щоб розірвати слухача на шматки.

"Orbhais", що дозволив мені відволіктися від сумних думок через тривалу відсутність новинок від Teitanblood і Dead Congregation, рекомендується до прослуховування кожному шанувальнику дезу з елементами блек-металу.

Рецензія — Dan, спеціально для Noizr Zine