​"Part Island": Подорож в ефірний світ пост-металу
— 8/10

4-й альбом Latitudes "Part Island" — це фактурний і динамічний твір, що відкриває шлях у світ пост-металу та пронизаний аудіальною спадщиною таких гуртів, як Ulver, Blut Aus Nord, і сладж/прог-команд у стилі Neurosis.

Відхиляючись трохи від теми, хочеться відзначити наскільки цікаво спостерігати еволюцію Debemur Morti як лейбла, чий реєстр в останні роки помітно розвинувся і розширив межі свого впливу, будь то новітній альбом Latitudes, Dirge або Rauhnåcht. Лейбл, який колись був майже ексклюзивним притулком для інтенсивного експериментального блек-металу, тепер представляє інноваційні колективи, в яких часто немає ніяких ознак "традиційного" блек-металу. Приємно бачити, що лейбл знаходить вражаючу музику в різних жанрах і висловлює бажання розвиватися так само, як і багато гуртів його ростеру.

"Part Island", як ви вже здогадалися з моїх міркувань вище, не є альбомом з тремоло і бласт-бітами. Цей реліз відрізняється стриманістю і чудовим композиційним підходом. У музичному плані він впевнено вписується у рамки "пост-року": чистий спів, ембієнтна тиша, а потім — агресивна, гучна динаміка. Альбом не є передбачуваним, але, безумовно, є певна методика, якої він дотримується протягом усього хронометражу.

Цей реліз дуже нагадав мені торішній альбом Khorada "Salt". Є багато приємних мелодійних акустичних і ембієнтних пасажів, ефірного вокалу, мелодій, що легко закарбовуються у пам’ять, і вражаючих барабанних партій — все це характерно для кожного з цих альбомів. Всі пісні майстерно написані, вони — текстуровані, багатошарові, динамічні, а інструменти тут мають щільне звучання. Для альбому, який здебільшого здається дуже милозвучним і мелодійним, він вражає наявністю такої великої взаємодії інструментів. Багатошаровість і метод, що використовуються для написання музики, нагадують роботу оркестру, де кожен учасник задіяний в об'єднанні у єдине ціле заради створення пісень, які без присутньої в них витонченості, безсумнівно, здавалися б тьмяними.

"Part Island" Latitudes доступний для замовлення у якості спеціального вінілового видання, стандартного вінілу і CD у Європі, Північній Америці та на Bandcamp. Слідкуйте за Latitudes та Debemur Morti на Facebook