Меланхолія, депресія, заперечення: Музика від Archivist, Asofy, Bathsheba, Mord'A'Stigmata, Regnmoln і Maré

Нова добірка включає п'ять нових релізів і одне видання 2015 року від шведського проекту одного учасника. Нижче ви знайдете альбом від інтернаціонального сай-фай-колективу Archivist, третій повноформатник італійців Asofy, які суміщають дум-метал із пост-роком, дарквейвом і дроуном, дебютник від бельгійського сладж/дум-метал-колективу Bathsheba, новинка з надр польського андеграунду від Mord'A'Stigmata, перший реліз німецького постхардор-гурту Maré, а також депресивний пост-блек від Regnmoln.

Archivist — "Construct"

Інтернаціональний колектив Archivist з учасниками з Австрії, Британії та Німеччини представив 23 лютого другий повноформатний альбом "Construct". Група, яка грає приблекованний пост-метал, присвячує свої пісні темам наукової фантастики і загибелі людства. Основа музики "Construct" — среднетемповий пост-метал, де барабанщик часом переходить на швидкісний бласт-біт, а партії виконавиці під ніком Anna, яка от-от зірветься на крик і якій вторять не менш емоційні бек-вокалісти, змінюються чистими вокальними вставками від Алекса Бредшоу.

Asofy — "Nessun Luogo"

"Nessun Luogo" — шостий реліз і третій повноформатний альбом від італійського проекту Asofy, чия музика має характерні риси дарквейву, пост-року, дроуну і тягучу мелодику дум-металу. Вихід "Nessun Luogo" відбувся 22 лютого на лейблі Avantgarde Music, який безсумнівно знає толк у атмосферних некомерційних записах.

Bathsheba — "Servus"

Дебютний повноформатний альбом від бельгійського колективу Bathsheba. "Servus" — реліз у жанрі сладж/дум-метал із чудовим звучанням. Частина композицій альбому виділяються за рахунок мелодійних гітарних соло ("Manifest", "The Sleepless Gods"), цікавих джазових імпровізацій ("Ain Soph") і вокальних партій у виконанні Мішель Нокон, яка то співає чисто і високо, то шепоче і хрипить ("Demon 13", "I, at the End of Everything"), нагнітаючи загальну атмосферу. За запис, зведення та мастеринг "Servus" відповідав Джеремі Безьє — вокаліст і басист Enthroned.

Mord'A'Stigmata — "Hope"

Четвертий альбом "Hope" гурту Mord'A'Stigmata з надр польського андеграунду занурить слухача у глибоку меланхолію своєї тягучою і похмурою мелодикою. Повільне і в'язке звучання релізу часом розбавляється кулеметною чергою бласт-біту, але в іншому альбом наповнений характерними рисами думу і пост-металу.

Regnmoln — "Regnmoln"

Наповнений болем і стражданнями однойменний дебютний реліз від шведського проекту одного учасника, який грає депресивний пост-блек. Regnmoln виник у 2015 році і наразі має у скарбничці один спліт із росіянами Культура Куріння. Записаний у 2014-му і представлений у 2015-му, через два роки "Regnmoln" отримав зелене світло від лейблу Pest Productions, який видав 6-трековий альбом музиканта на CD.

Maré — "Abschied"

Дебютний міні-альбом від молодого гурту Maré, який виконує приблекованний німецькомовний пост-хардкор із елементами краст-панку. При прослуховуванні — захопіть словник, адже кожна пісня, згідно з описом на сайті колективу, має конкретний контекст, об'єднаний спільною наративною музичною концепцією релізу. За мастеринг "Abschied" відповідав звукоінженер і продюсер Лассе Ламмерт, власник LSD-Studio.