Епічне зображення: Рецензія на альбом Bell Witch "Mirror Reaper"
— 9/10

Дум-метал давно є для мене суперечливим жанром — теоретично мені подобається концепт темної, гнітючої, атмосферної і до нестями важкої музики, проте аж надто часто цей напрямок нехтує важкістю і похмурістю на догоду грува і вокального стилю Оззі Осборна. Кожні кілька років я знову повертаюся до думу з метою дізнатися про цікаві новинки, і вперше за довгий час моє занурення у цей жанр познайомило мене з новим альбомом Bell Witch "Mirror Reaper".

Це саме те звучання думу, яке мені до вподоби — темна, похмура і неймовірно атмосферна музика. Приголомшливий альбом-велетень, що складається всього з однієї пісні тривалістю колосальних 83 хвилини. Досить нечесно називати "Mirror Reaper" піснею, це більше нагадує класичний опус, який є єдиним цілісним вражаючим твором, більше наповненим постійно змінюваними мотивами, аніж стандартними пісенними структурами.

Коли я думаю про цей альбом мені періодично приходить на розум вираз — "зроблений зі смаком". Однією з найбільш інтригуючих і захоплюючих речей цього релізу є його стриманість, все звучить обдумано і виважено, створюючи укупі цільного грандіозного монстра. Альбом повільний, справді, він дуже повільний, що напевно не сподобається частині слухачів через відсутність на релізі виразних рифів, проте подарує величезну насолоду тим, кому до душі подібні речі. Також "Mirror Reaper" відрізняється взаємодією з мінімальною кількістю інструментів (просто бас, барабани, синтезатор і вокал), що створюють обширні саундскейпи, що чергуються з тишею та гудючими, надзвичайно експресивними і повними меланхолії секціями.

Альбом поділений на два розділи: "As Above" і "So Below". Перша має найбільш агресивні і динамічні партії, залишаючи чистий вокал і світлі почуття для "So Below". Я безперечно схвалюю динамічність першої частини, але і емоційність другої половини також впливає на моє бажання дослухати цей альбом до кінця.

У період між виходом другого альбому і "Mirror Reaper" Bell Witch втратили одного зі своїх колег [барабанщик і вокаліст гурту Адріан Гуерра помер у 2016 році], і важко не вловити ту тугу і наступний за нею катарсис, що проходять через дві основні ідеї цього альбому.

"Mirror Reaper" — захоплюючий реліз, що вимагає під час прослуховування уваги і терпіння, і чиї прогресуючі звуки і багатогранність композиції винагородять тих, хто наважиться дослухати його до кінця. Фантастичний альбом, який я рекомендую всім, хто любить дум, атмосферну, а також складну і нетривіальну музику.

Рецензія — Dan спеціально для Noizr Zine