Душевний дебют: Як проходив перший концерт Sylvaine в Україні

У п'ятницю, 17 березня, у Києві відбувся перший український концерт Sylvaine — соло-проекту норвезької мультиінструменталістки Кетрін Шепард. Дебютний виступ виконавиці проходив у рамках європейського турне, яке незабаром також торкнеться Греції (31 березня) і Німеччини (3 червня та 1 липня).

Виходу Sylvaine передували сети трьох вітчизняних пост-рокових колективів, кожен із яких тривав не більше 30 хвилин. Відкривали захід Sleeping Bear — досить типові представники жанру, зіграна, але, на мій погляд, поки без впізнаваного почерку команда. Другими на сцені виступали кияни Seaeye, які трохи оживили вечір і запам'яталися грою вокаліста смичком на гітарі. Останніми з трійки спеціальних гостей свій сет відіграли одесити The Best Pessimist, чий виступ отримав найкращий відгук у публіки. Колектив, який грає пост-рок із переважаючим звучанням ембієнту, завдяки цікавому матеріалу з хорошою подачею, прикував до сцени погляди багатьох відвідувачів вечора, які явно були не проти послухати "песимістів" довше.

По завершенню "розігріваючої" частини концерту і невеликої перерви з-за лаштунків показалася трійка французьких музикантів, які супроводжують Sylvaine у турі, кілька секунд — і ось уже на сцені з'явилася і головна гостя вечора — ніжна і тендітна Кетрін Шепард. Виконавиця представила годинну програму, яка рівномірно складалася з пісень першого і другого альбому.

Дебютний виступ проекту в Україні проходив досить камерно: приглушене світло з яскравими акцентами на музикантах, нечисленна, але "у темі" публіка, мелодійні і задушевні композиції... Музика Sylvaine, сповнена мрійливої туги і доповнена проникливим голосом Кетрін, хоч і налаштувала слухачів на спокійний лад, але змушувала їх жваво реагувати на те, що відбувалося на сцені бадьорими оплесками і вигуками схвалення.

Фінальними акордами концерту стали композиції "Silent Chamber, Noisy Heart" та "Lullaby" (кавер на пісню американських інді-рокерів Low), які музикантка виконала самотужки, акомпануючи собі на гітарі.

Сет-лист Sylvaine:

1. It Rains In My Heart
  2. A Ghost Trapped in Limbo