Бачення, сповнене любов'ю до Melechesh. Рецензія на комікс ​"Emissary of the Anunnaki"

Комікси або графічні романи (для тих, хто не хоче визнавати, що вони читають комікси і воліють, щоб їх захоплення звучало по-дорослому) довгий час були моєю великою пристрастю. І для мене, як для будь-якого читача, найбільшою проблемою завжди було знайти автора, спроможного розповісти історію, роблячи це легко і цікаво, а не насилу.

"Emissary of the Anunnaki" — це комікс, який представляє собою фантастичну біографію лідера гурту Ashmedi, яка об'єднує шумерські міфи (зокрема їх нове трактування) з історією його життя. Не хочу псувати інтригу, розкриваючи занадто багато подробиць, але історія починається за часів юності музиканта, де той виявляє предмети, що після, завдяки музиці, дозволяють йому перемогти головного антагоніста.

Цей комікс, дійсно, цікаво читати, плюс загальна концепція історії чудова. Єдиний недолік — часом діалоги і розкадрування пов'язані між собою доволі грубо. Хоч це і не впливає особливо на читабельність, мені здається, контент міг би бути поданий більш зв'язно.

Що стосується шумерської міфології, то тут мені не сподобалося використання інопланетної концепції походження богів ("Планета X, Інопланетяни, Нова Ера"), але це — чиста смаківщина. Зрештою, більшість коміксів у певному сенсі є фантастикою. Однак мені здається, що шумерська міфологія (Енума Еліш) досить цікава без розповіді про древніх інопланетян, які, схоже, з легкої руки Захарія Сітчина успішно замінили в суспільній свідомості оригінальних шумерських богів. Але, як я вже казав, це справа смаку.

Художнє оформлення — тут, сміливо можна назвати, зіркою програми; промальовка у коміксі чудова і відповідає рівню практично будь-якого відомого великого видання. Виконані у цифрі кольори — яскраві та насичені, і вони дуже добре підходять книзі. Картинки буквально "зістрибують зі сторінок", і якість ілюстрацій підтверджується тим, наскільки просто можна слідкувати за історією, при цьому навіть не читаючи діалоги. "Emissary of the Anunnaki" вдається це майстерно.

Загалом цей комікс стане чудовим поповненням колекції для будь-якого шанувальника гурту. Очевидно, що "Emissary of the Anunnaki" — видання, яке було створено людьми, що ставляться з великою любов'ю і повагою до цього колективу. Так, воно не позбавлене дрібних шорсткостей, але головне те, що його цікаво читати. Це не тільки простий спосіб згаяти час, а й, що важливо, можливість перейнятися пристрастю авторів до першоджерела.

"Emissary of the Anunnaki: The Tale of the Fire King" доступний для замовлення на сайті Metal Depot. Слідкуйте за Melechesh на Facebook.

Усі картинки та фото взяті зі сторінки Metal Depot на Facebook