​Arkona "The Age of Capricorn": Рецензія з повним стрімом альбому
— 7,5/10

Незважаючи на більш, ніж 20-річну кар'єру Arkona ніколи не мала такого великого визнання, як інші польські гурти зі схожою спадщиною. Ймовірно, це пов'язано з тим, що вони ніколи не відрізнялися власним впізнаваним стилем. Однак їхній новий альбом, "The Age of Capricorn", окрім численних переваг, є очевидною спробою колективу заявити про свою індивідуальність.

Перше, що варто відзначити — альбом звучить просто неймовірно: продакшн — чудовий, звук — жирний і потужний, тут чути кожен інструмент, і саме завдяки міксу альбом в кінцевому підсумку вийшов настільки вражаючим. При прослуховуванні "The Age of Capricorn" мені дуже нагадав останні альбоми Blaze of Perdition і Shrine of Insanabilis.

Проблема "The Age of Capricorn" у тому, що просто гарного продакшена недостатньо, аби альбом слухався добре. Лонгплей звучить у дусі "сучасного" блек-металу, нагадуючи про двох вищезазначених гуртів, а також про Chaos Invocation та Acrimonious. Однак на ньому немає пісень, які б по-справжньому зачепили. Я переслухав цей реліз незліченну кількість разів, і єдине, що закарбувалося у пам'ять — це короткий фортепіанний програш на початку другої пісні. Усі шість треків альбому проходять повз, не роблячи нічого, аби захопити слухача. Це альбом, який намагається здаватися актуальним, але в ньому по суті немає нічого нового і незвичайного, що могло б зачепити і спонукати до ще одного прослуховування.

"The Age of Capricorn" у певоному сенсі розчаровує, бо складається враження, що він був дуже близький до того, аби стати чимось особливим. Під час його прослуховування мені постійно спливав у пам'яті "Conscious Darkness" Blaze of Perdition — обидва цих альбоми дуже схожі за багатьма параметрами, тільки Blaze of Perdition вдалося випустити щось особливе, і хоча їхній альбом також складно назвати оригінальним або унікальним, він неймовірний у плані динамічності, структур пісень і композиції. У "The Age of Capricorn" просто відсутній X-фактор: пісні добре написані, звучання агресивне і в дусі "сучасного" блек-металу, проте це мало допомагає у досягненні кінцевої мети.

Я впевнений, що "The Age of Capricorn" сподобається багатьом слухачам — у нього правильний настрій, фантастичний продакшн, в який, очевидно, було вкладено багато часу і зусиль, але ще б кілька чіпляючих рифів і в цілому трохи інший підхід до написання пісень — і це був би блискучий реліз. У такому вигляді як є це "просто хороший" альбом, але не чудовий.

"Age Of Capricorn" вийшов 13 грудня на лейблі Debemur Morti Productions на CD digipak, 12-дюймовому гейтфолд вінілі, 12-дюймовому гейтфолд вінілі лімітованим виданням до 100 копій, а також у цифровому форматі. Альбом доступний для замовлення в онлайн-магазинах Європи, Північної Америки і на Bandcamp.