​Рецензія на міні-альбом Grift "Vilsna Andars Boning"
— 8/10

Що ж, новий реліз "Vilsna Andars Boning" Grift помітно відрізняється від тієї музики, яку мені доводилося оглядати раніше.

Не можу сказати, що я коли-небудь був завзятим любителем фолку, проте мені все ж подобається дещо з Death in June, також мене свого часу вразив "Origins" Borknagar, а "Kveldssanger" Ulver я стабільно переслуховую кожні кілька місяців. Крім того, мені час від часу подобається слухати гурти накшталт Korpiklaani і Ensiferum, у творчості яких дуже яскраво представлений симбіоз фолку і металу.

2-трековий "Vilsna Andars Boning" — фантастичний реліз; мелодійний, витончений і меланхолійний. Рідкісні інструменти на цьому альбомі, в першу чергу мова йде про гітару і вокал, чарівні і прекрасні у своїй простоті. При введенні нових інструментів відбувається їх майстерне взаємодія, так, наприклад, "Bortom Berget" починається із легкої перкусії, гудіння рогу та дзвонів, які потім змінює різка і ритмічна акустика. Наступний "Dårarnas massiv" має більш темну і гнітючу атмосферою. Вібруючий "р" фронтмена Еріка і його проникливий протяжний вокал роблять цю пісню неймовірно похмурою.

Слухайте також: Альбом Grift "Arvet"

Цього міні-альбому було достатньо, аби змусити мене ознайомитися із рештою дискографії Grift. Я міг би увесь день спокійно слухати повноформатний реліз, який би повністю складався з подібних повільних, сумних і наповнених дзвоном пісень.

"Vilsna Andars Boning" Grift вийде 6 квітня на незалежному шведському лейблі Nordvis. Передзамовлення доступне за посиланням.

Рецензія — Dan, спеціально для Noizr Zine