​"I enjoyed you at your lightest". Рецензія на альбом Behemoth "I Loved You At Your Darkest"
— 7/10

Після комерційного успіху альбому "The Satanist" 2014 року, який також отримав визнання серед критиків, на Behemoth було покладено чимало очікувань щодо нового релізу "I Loved You At Your Darkest". Ті, хто розраховував на "The Satanist. Ч. 2", напевно будуть розчаровані новим релізом гурту, який виявився їхньою досить несподіваною роботою, яка тим не менш слухається із задоволенням.

"I Loved You At Your Darkest" демонструє інший Behemoth — відмінний від того, якого ми звикли бачити раніше. Характерна для їх останнього релізу інтенсивність поступилася місцем набагато більш мелодійному і "роковому" підходу. Новий альбом багато в чому нагадує лонгплей "Volcano" Satyricon — обидва гурти перебували у пошуках базису для своєї музики, і обидва знайшли його у класичному році та хеві-металі.

Треки на "I Loved You At Your Darkest" — це в основному більш розслаблені, часом бадьорі пісні, які мають відносно позитивний настрій. Під час їх прослуховування на думку спадають такі команди, як AC/DC, Iron Maiden і Mercyful Fate, і в той же час у композиціях збережено фірмове звучання Behemoth, яке вони відточували протягом своєї 27-річної кар'єри. Відчувається, що підхід до написання пісень став більш зрілим і, безумовно, більш чіпляючим, однак, він досить "безпечний", не оригінальний — тут мало що підпадає під визначення "екстремальний" або "інтенсивний", альбом дуже далекий від колишнього натиску "The Satanist".

Пісні досить різноманітні, що викликано здебільшого загальною неузгодженістю альбому — тут і дивний відкриваючий трек "Solve", і більш агресивний "Wolves of Siberia" і обридлий "Bartzabel". Behemoth підготував плеяду пісень, але мало які з них можуть затриматися надовго в пам'яті, викликавши у слухача якісь сильні емоції.

Продакшн на альбомі дуже органічний, набагато вдаліший, ніж на їх попередньому альбомі, він чудово підходить матеріалу і додає вибудованому на рифах альбомові необхідний простір. Зокрема, вокал Nergal'а звучиь чудово: те, як він володіє голосом і те, як все разом звучить у міксі — блискуче відповідає загальній атмосфері релізу. Цього, навпаки, не можна сказати про дитячий хор на початку "ILYAYD" — він досить погано поєднується із рештою лонгплею і сприймається, як музичний хід, що давно приївся, навіть якщо причина і посил, через які ці партії з'явилися на альбомі, гідні схвалення.

"I Loved You At Your Darkest" — складно назвати видатною роботою Behemoth. І хоча пісні не особливо вражають і запам'ятовуються, проте альбом слухається із задоволенням. Це більше схоже на проміжний реліз у дискографії колективу, реліз, який є перехідним етапом на шляху до нової версії гурту. Тут є свої недоліки і те, над чим варто ще попрацювати, але тільки час покаже, яке саме значення і цінність мав цей альбом у спадщині Behemoth.

Альбом Behemoth "I Loved You At Your Darkest" вийшов на лейблах Metal Blade Records (Северна Америка) та Nuclear Blast (Європа) 5 жовтня. Замовляйте его за посиланням.