​Безжалісне атональне польське безумство. Рецензія на альбом Outre "Hollow Earth"
— 8/10

Я не зовсім в курсі того, що відбувалося у Польщі останнім часом, але якість місцевої блек-метал-сцени за приблизно останні 10 років зросла неймовірно. І не важливо чи ми говоримо про Bestial Raids, Blaze of Perdition, Mgla, Batushka або про гурт Outre, чий альбом "Hollow Earth" ми розглядаємо сьогодні і в музиці яких помітно вплив французького блеку і агресії класичного польського дет-металу в дусі Vader і Decapitated.

36-хвилинний "Hollow Earth" безжалісний і лютий настільки, наскільки це можливо, тут є багато ідей і ходів, кожен із яких реалізований найкращим чином; альбом рясніє атональною атмосферою, створення якої дуже добре вдається таким гуртам, як Deathspell Omega, Aosoth і Blut Aus Nord. Незважаючи на те, що подібний підхід не зовсім новаторський, Outre добре попрацювали над тим, аби створити щось своє, при цьому ефективно використовуючи прийоми вищезазначених команд при створенні загального зловісного тону альбому. Де Outre дійсно використовують ці методи вражаюче, так це у тісному поєднанні дет-металу з більш атмосферними партіями. І дез-метал тут найвищої якості, що допомагає колективу не загубитися на фоні таких гуртів, як Ulcerate або Arkhon Infaustus.

Барабанні партії на "Hollow Earth" є рушійною силою альбому, зокрема, через те, що в міксі вони виведені вперед. Громоподібні ударні — пульс альбому, навколо якого побудовано все інше, і особливо вражає тут звучання тарілок. Бас добре помітний і хоча не є ключовим елементом, відчутно його вплив на загальний мікс, особливо в ті моменти, коли звучання гітар стає більш нетиповим і дисонуючим, він виконує роль міцного сполучного компонента. Вокальні партії знаходяться у міксі на задньому плані, тим самим дозволяючи інструментам проявити себе у всій своїй красі. Замість того, аби бути головним акцентом альбому, вони слугують додатковою текстурою у загальній атмосфері бузувірства.

"Hollow Earth" викриває Outre як гурт, який, маючи за плечима усього дві повноформатні роботи, вирізняється тонким музичним чуттям і навичками у створенні сильних, динамічних і глибоких пісень. "Hollow Earth" — цілісний твір у жанрі дез/блек-металу, що, я певен, сподобається шанувальникам будь-якого з тих колективів, що були названі мною раніше.

Трек-лист "Hollow Earth":

1. Spheres within
  2. The Order of Abhorrence
  3. Combustion
  4. Let the earth be silent
  5. Distant Daylight
  6. Aberrations
  7. Hollow Earth

"Hollow Earth" вийде у якості спеціального вінілового видання, на вінілі і CD 26 жовтня на Debemur Morti Productions. Передзамовлення альбому доступна за посиланням. Цифрова версія альбому буде доступна на Bandcamp. "Hollow Earth" буде виданий Third Eye Temple на червоному вінілі в обмеженій кількості.

Outre — Матеуш Зборовський (вокал), Марцин Радецький (бас), Кшиштоф Сойда (гітари), Мацей Пельчар (барабани), Дам'ян Ігельський (гітари). Слідкуйте за групою на Facebook і не забудьте підписатися на Debemur Morti Productions.